Recept

Till alla er sommarglada människor som vill svalka er med en uppfriskande smoothie. Här kommer ett uppiggande fantastiskt recept på melon(såklart)smoothie.

Det behöver du:
1 msk honung
2 dl naturell yoghurt
100 gram vattenmelon
100 gram galiamelon
100 gram cantaluopemelon


Så här gör du:
Skär upp melonerna i bitar. Mixa meloner och yoghurt. tillsätt eventuellt honung eller socker om du vill ha en sötare drink. Servera genast.

 

 

 

För alla er sommarglada människor som vill svalka er med en smoothie så kommer nu ett toppenrecept på melonsmoothie ;)

Ni behöver:

 


Melonläsk

Dagens fundering: Varför finns det inte melonläsk?

Jag har spenderat flera månader i jakt på melonläsk i den staden jag bor i. Tror ni att jag har hittat någon? Nej såklart, och under min forskningsresa i Frankrike hittade jag inte heller någon. Har världen glömt bort melonläsken? Finns det ingen alls? Det vore en katastrof! Ifall det inte finns någon ska jag skapa en och skaffa patent! Samma funderingar ligger runt melonisglass. Ni läsare ifall ni hittar kontakta mig genast! [email protected]

Melonkyssar! ;)

Arbete


Här är en hårt arbetande melon! Ni vet det är mycket arbete när man är en snyggmelon men jag gillar det! Mitt arbete är hemligt men det kommer synas på bloggen inom en nar framtid så ni meloner där ute håll ut! Melonsaften är nära...

Melonsång

Idag fyller en härlig melonkompis år så vi tar alla ton:

Ja må hon melona! Ja må hon melona! Ja må hon melona ut i hundrade år! Javisst ska hon melona! Javisst ska hon melona! Javisst ska hon melona ut i hundrade ååååår! Grattis Bananna!!


Bruden till vänster är idag 16 år, GRATTIS!

Flygande meloner!

Det är brännbollsyra i staden och gissa vem som ska byta ut alla små bollar mot små meloner? Tre gissningar max sedan blir vi besvikna! Synen kommer vara vacker så om ni kan åk till (den otroligt trista staden) umeå!

O-O-Outfit


Dagens supermeloniga outfit:

Min supersoeta rosett i håret från slavar i indien,
Min lite mer basic gråa kofta från bikbok
Mina super sexiga underkläder från chanel
Mitt oskuldsfulla transparanta supersöta linne från chanel det med

Sen resten kan ni tänka själv, tänk bara melonigt liksom ;)
Idag mår melonen i mig melonbra förresten!

HJÄLP MELONER I VÄRLDEN!

Sitter någon och håller på ett fint melontema till sony ericsson mobiler tycker jag att ni omedelbart ska lyckas överföra detta tema till min mobil. Typ just nu på sekunden

KALLT

Det är för kallt för mina melonben här hemma i Sverige. Frankrike var mycket vänligare när det handlade om temperatur osv...

Melonsång

För jag har meloner runt hörnet
En egen melon i min säng
Melonernas alla små kärnor
Sjöng för mig, sjöng för dig
i en underbar refräng.

E liten truddeleutt så här på morgonkvisten, melonkyssar!

Melonteknik


Är ni sugna på det här 4GB's USB-minnet kan ni surfa in på USB.brando. Otroligt snyggt och melonigt.

Resultat


En bit från en franskmelon är vad ni kan skåda, och som ni ser är den mycket sötare.
Svenska meloner kan anses tråkiga jämfört med franska men utan svenska så
skulle vi inte uppskatta dom franska right? Slutsats: Franska meloner är goda.

HALLO ich bin Lindsay Lohan!

Min tyska är inte den bästa men rubriken till inlägget är nu frankrike-taizé-minne-förklarad. Det var en fantastisk forskningsresa då jag läre mig nya språk och hittade lite meloner i den lilla by jag befann mig i. Denna upplevelse var melongalen och fantastisk så hoppas ni har varit avundsjuka, för inget annat håller.

melonkyssar

En perfekt kur

" Melon i kinesisk medicinlära

Enligt kinesisk traditionell medicin anses sötmeloner vara febernedsättande, hålla lungorna i skick och förbättra urinen. Melonkärnorna anses vara slemlösande och vara välgörande för tarmarna.

Man brukar även använda sig av sötmeloner för att motverka hosta vid turberkulos. Och skulle man ha tandvärk som orsakats av vind eller hetta, det vill säga ilningar i tänderna, ta sex gram melonskal, tillsätt vatten och ångkoka. När melonavkoket har svalnat, använd det till att skölja munnen med.

De cantaloupeliknande melonerna kan vara nyttiga om man har hjärtproblem eftersom de innehåller aminosyran och antikoagulenten adenosin. Melonen har även en hög halt av kalium vilket kan motverka högt blodtryck.

Och på grund av melonernas höga vatteninnehåll kan de även verka som vätskedrivande medel."


Melonrehab

Snyggmelonett här! Jag har varit på rehab. Förra veckan hamnade jag i en svacka. Tillslut var jag så förvirrad att jag ägnade mig helt till någon form av ost-dyrkan. Det var en fruktansvärd tid. Tillslut upptäckte mina melonvänner hur dålig jag var och jag hamnade på melonrehabelitering. Nu mår jag bra igen. Jag har inte så många egna minnen av förgående vecka. Det jag minns har jag fått återberättat för mig. Jag platsade nog ändå inte som ostare.

Tack för hjälpen melonisar.

Melonkyssar

Dagensfundering: Vad ska man skriva i slutet av ett inlägg?

Vi underbara snyggameloner avslutar inte våra inlägg på bågot speciellt sätt, för iallafall jag snyggmelontvå tycker att det ser dumt ut. Kyss, puss, kram, kyssar det spelar ingen roll, men tänk om man skulle lägga till melon innan! Det skulle se underbart men vilken ska man välja då? Melonkyssar? Melonpussar? Melonkramar? Melonhejdå? Melonkisses?? Det blir för svårt för att välja. Varje ord har sin grej men kyssar kanske inte blir så bra, för vissa läsare har inte tillräcklig melonstatus, men melonpussar eller melonkramar? Dom är ganska oskyldiga faktiskt. Hmm detta ska funderas spå samtidigt som jag är på min forskningsresa.


Så här ser min katt ut idag föresten. Jag tror att min syster blekte pälsen för egentligen är han svart....

Adios melonamigos

Snyggmelonett får lite skäll av mig för att hon inte försökt hålla uppdatering men låt oss hoppas att det blir skärpning nu när jag är borta, annars blir det uppdatering om 10 dagar så ni melonälskare får hålla ut!

Fredag

Meloner det är fredag och då är det så här att jag melontvå som är supercool har massa planer. Är man en populär melon så är man, alltså får ni ge allt hopp till att snyggmelonett uppdaterar för jag har massor annat att göra.  Imorgon bär min forskningsresa av och jag önskar er massor av melonlycka (och att ni ska såklart ska ha sämre väder än mig, hehe)

Hur stora är melonerna i Frankrike?

Dagens fundering: Hur stora är melonerna i Frankrike?

Idag när jag gjorde min ovanliga runda inne på affären för att inhandla proviant för min forskningsresa till frankrike som jag berättade om HÄR så insåg jag att melonerna i affären var mycket små. Så min fundering (som är väldigt tidig) är hur stora är melonerna i frankrike? är dom dubbelt så stora? dubbelst så små? lika stora? eller en annan storlek.


Skitjobb

Min syster smiter från jobb och lämnar allt till mig, så nu måste jag och mina fantastiska melonhänder göra det smutsiga jobbet. Jag ska städa i två timmar på coop men ta det lugnt min syster ska få betala.

Och jag som trodde att det här var min lediga dag.

God morgon meloner!

Det är en fantastisk melonmorgon idag och eftersom jag kände mig så melonig idag blev det bilder endast 10 minuter efter att ha urgått sovande tillstånd... Morgonens outfit består av sviiiiiiiiindyra marc jacobs morgonrock som såklart ha framställs av äkta siden! Det känns som att jag bär på jordens mest lena klädesplagg. Under denna skönhet finns ett vitt basic linne som nästan känns för simeplt för min smak, men det är bara morgonen än så länge! Jag har sedan fantastiska underkläder från victoria secrets hemliga klädesplagg vilket betyder att ni inte får se dom.

Priset på dessa kläder har jag ingen aning om eftersom jag aldrig kollar priser men varje butik jag går in i får inte ha plagg som kostar mindre än 20 000 svenska riksdaler. Därför har jag slängt mina vita sockar jag fick från min mor som tydligen var från myrorna.





Fortsättning på förra inlägget

Jag fick ingen melon så därför tar jag ut min ledighet som jag förtjänar. Fast nu när jag tänker efter är ledigt väldigt mycket bättre än en grön ballong, så det här kanske var ödet? Nej jag tror inte på ödet jag tror på meloner. Detta var helt klart något som alla världens meloner ville belöna mig med.

Grön ballong

Melonen i mig skriker efter ballonger! Ge mig gröna ballonger nu! nu! nu! Alltså ärligt kan ingen bara ge mig en grön ballong? Ingen rosa, ingen blå, ingen röd utan en grön ballong. Alla som sprungit längre än tre kilometer förtjänar det! Om ingen ger mig en grön ballong inom 10 minuter tar jag ledigt imorgon och hela fredag förmiddag.

En grön balling går också bra, om det nu finns alltså.


Blind Melon

Vill ni ha ett musiktips? Klart ni vill. Då tycker jag att ni ska slå igång Spotify och lyssna på Blind Melon. Härligt och bra. Låten No Rain känner ni kanske igen? Bra är den i varje fall, men vad förväntar man sig egentligen? De heter ju trots allt vad de heter. Perfektion helt klart.

Melon är naturens viagra

Har ni läst den här artikeln? Om inte tycker jag att ni ska göra det. Jag fann den mycket intressant. Melon innehåller alltså citrullin som vidgar blodkärlen. Ja så man får stånd alltså. Som sagt så bidrar vi meloner till en mycket bättre värld.

Melonklänningar


Jag såg två flickor utanför min dörr nyss som vandrade  í dessa skapelser. Jag
säger då det, vi meloner inspirerar världen till något bättre! För  övrigt tror
jag att dom sålde majblommor ,och det var nog dom som drog in flest stålar
i klassen med deras underbara melonaura!

Melonhjärta

Dagens fundering: Varför fick inte jag ett melonhjärta på alla hjärtans dag?

Detta är katastrof och jag har endast två teorier. Teori 1 Ingen i min närhet kände till dessa fantastiska skapelser (mycket trolig men det ska undersökas). Teori 2 Okändkantigmelon övertalad alla att jag inte vill ha någon melon på alla hjärtans dag (mycket trolig den med så därför ska jag spionera på okändkantigmelon under en tid, resultat kommer att framträda!)

Eftermiddagshäng

Jag och okändsnyggmelon chillar för andra gången denna vecka på en balkong. Vi satsar på att få fina färger, okändmelon satsar även på sina meloner som hon tränar at the moment. Dagens fundering är på G håll ut!

Krig

Nationella proven i biologi är något som meloner inte älskar. Det är något som får ens mindre meloniga del av hjärnan att tänka för biologi och meloner har just nu ett krig.

Supporter får svar

supporter om Vad hände?:
Tycker du att du/ni som skriver bloggen kan kategorieseras i den melon kategorien? runda och fina

Svar: Alltså den här frågan borde inte behöva ställas. Klart att vi är runda och fina! Jag är så rund att jag föredrar att rulla fram för det är mycket bekvämare, men supporter bra att ställa frågor för som min gammelmelongammelmelonfarfarmelon en gång sa "Det är bättre att ställa en fråga och verka melondum, är att ställa en fråga och fortsätta vara melondum".

Sprid mer (melon)kärlek

Är inte japaner underbara? Se här vad de har odlat där borta i Japan:

HJÄRTFORMADE MELONER

Det här är revolution. Det här är den nya tiden. Det här är fantastiskt. Den bästa nyhet jag har hört på länge. Melonerna kostar någon tusenlapp, men det är de väl ändå värda?

Sport

Snart ska kanske melontvå våga slå iväg några bollar som faktiskt påminner lite om meloner. Vi pratar om brännboll såklart mina vänner, men jag ska nog vara så melonvågad att jag slår kärringslag med kärringträ. Önska mig lycka till!

Melonuppdrag

Nu när snyggmelon ett är på ett forskningsuppdrag blir snyggmelontvå väldigt sugen hon med. Tankar om att ta en resa ner till frankrike bland åkrar har kommit upp i mitt melonhuvud och jag tror att detta kan hända. Det är så att om sex dagar kommer en buss stanna i min melonstad för att åka till frankrike så jag kommer troligen sitta på den bussen. DEt är melongalet jag vet men fortfarande så melonunderbart!


Meloner vs Däck

Dagens fundering:

Hur många likheter har däck med meloner? Meloner är runda och däck med, men däck har också platta sidor... Däck är också svarta och det är inte en lika färg som grön! Många däck är också grå i mitten eftersom dom sitter fast i den grejen på bilen, och då är den rosa färgen på meloner mycket finare. Jag tror att däck som kom senare försökte vars som meloner fast mer modern, och det går inte för meloner går aldrig ur tiden! Däck blev helt enkelt en tråkigare version av meloner...

Skånska meloner

Snyggmelonett på skåneresa i melonforskningssyften:

Här nere i söder har de också meloner. De mognar lite fortare här nere dock. Det är lite skillnad på väder och tom. klimat måste jag nästan säga. Jag lever som i tropiken. De odlar säkert sina meloner på melonåkrar här. Här i affären ligger de olika melosorterna på rad. Men nog ser jag allt en gul fläck!

Jag tror nog trots allt att jag föredrar norrländska meloner framför skånska, hur oexotiskt det än låter. Norrland är bra. I norrland kan man säga saker som "oexotiskt".

Vilka meloner tror ni är bäst?

Vad hände?

Ingen uppdatering har skett på 24 timmar. Oroliga är vad ni är och man kan fundera vad har hänt? Snyggmelonett har tagit en tripp ner till varma städer i detta kalla land (hennes meloner kanske också var på väg att skrumpna på grund av solbrist) och snyggmelontvå har varit för upptagen med att vara på melonparty, och såklart köra supertuffamelon bilar för det har hon gjort idag.

Exemplarisk


Det har kommit många frågor om hur snygga meloner ser ut.
Detta är väldigt diskuterat men bilden ovan är ett mycket fint
exemplar av snygga meloner. Stora, små, det spelar ingen roll
detviktigaste är melonformen. Det ska vara r-u-n-t.

Nätmelon

Dagens oufit:

Revor och hål är aldrig något jag haft någonting för. Överhuvudtaget. Idag var det oundvikliga oundvikligt. Det blir bara värre för varje sekund. Jag skulle vilja likna det vid en nätmelon.



Teknik och filurer

Dagens tidiga fundering:

Varför finns det inte radiostyrda meloner? Med inbyggda högtalare, hjul och armar. Tänk så trevligt det skulle vara om melonerna kunde komma framrullandes, prata med en och kanske tom. sjunga en liten truddelutt. De skulle också kunna skaka hand, kramas och klappa en uppmuntrande på axeln. Om ni inte känner likadant så vet jag i alla fall att det skulle lysa upp min dag.

Eller ännu bättre: Levande meloner. Små melonfilurer. Som bor i skafferihörn, tycker om att lyssna på Fronda och ler brett så fort någon öppnar dörren.

Kanske skulle de se ut såhär:

(fet copyright på den)

MMH (med meloniga hälsningar) snyggmelonett

Melonstrålning

Dagen fundering:

Har jag inspirerat mina föräldrar till att komma över till melonsidan? Jag ser nämligen nu att dom har fin grön melonig färg på alla lakan i sängen. Ifall jag har det vore det ett stort framsteg eftersom jag inte berättat för dom om min melonblogg, men jag har en sån melonutstrålning så det har nog avspeglas på min omgivning. Något att fundera på i så där fem sekunder för att sedan glömma vad man funderade på för logiken tog slut (eller över).

Designbus

Jag och snyggmelonett kom fram till att den underbara gröna färgen vi förut hade nästan tog över all uppmärksamhet på bloggen, så att ingen kunde läsa våra meloniga inlägg, så vi var tvunga att genast ändra på det. Det slutade till en större utmaning än väntat men mycket pill och pjåk, men nu är det nog klart (tror vi) så njut av den nya meloniga designen!

Oroligt Party

Mina meloner skakar av orolighet. Snart kommer matte nationella del C ligga precis framför dom, och detta ogillar dom så mycket att det nästan ser ut som att ett oroligt party är på gång...

Vad gör man inte för vattenmeloner?


Till er läsare

Ni läsare kan tyvär inte kalla er för stoltamelonläsare än ska jag säga, för vet ni vad riktiga melonläsare kommenterar inlägg! Dom skriver "haha", "dina meloner är snygga", "meloner is the shit" eller vad som helst annat som poppar i deras hjärna. Ni läsare måste förbättra er på kommentatorsidan för att bli meloner ni med... Ultimataste sättet är sen att efter många kommentarer bli så uppskattad av oss att vi uppgraderar dig från läsare till skrivare. We know you want it! Melonkyssaaaaaar

Dagens outfit


Ser ni min snygga melonring? Den sitter på in vänstra hand på ringfingret, ni
förstår en ung melon friade till mig igår. Jag sa ja tog ringen sen sa jag att det
var slut och sprang iväg, hihi.

Jobbansökan

Ett utdrag ur mitt personliga brev som ska finnas i min jobbansökan:

Jag har snygga meloner som är så runda dom kan vara. Mitt melonjag mår jätte bra varje dag och jag lyser upp varje morgon för alla med mitt underbara melonleende. Anlitar ni inte mig till det här jobbet (som passar lika bra som melonen och melonsaften) så tänker jag skicka iväg arga chilifrukter på er!

I tvrutan

Dom desperata hemmafruarna i tvrutan just nu har ganska fina melonr, men såklart inte finare än mina meloner! Orson skulle verkligen inte passa i meloner bara tanken skrämmer mig....

Fyrkanter

Mitt melonjag börjar fundera på om emosar blir mer och mer itresserade för meloner? Det är nämligen så att jag börjar upptäcka fyrkantiga (!) meloner lite överallt nu för tiden! Chocken var stor första gången och jag fortsätter dra andan varje gång jag ser en fyrkantig melon som kommer upp. Är det här emosarnas hämnd? Eller har dom hämnats genom att göra mig sjuk? Eller kanske både och? Vem vet med emosar...


Melonsjukan

Dagens fundering:

Har något som melonsjukan skapats i världen eller är jag smittad av en jobbig förkylning? Jag har ont, ett tungt huvd, häninga meloner, hostar var tredje sekund och snörvlar ungeför lika ofta... Om ett melonvirus har kommit till världen är det k-a-t-a-s-t-r-o-f-! Tänk bara alla sommriga dagar då meloner lyser upp världen, och nu ska dom bli sjuka? Ska världen också bli sjuk då? Kommer hela jorden att drabbas? Kommer alla meloner att dö ut? Kanske apelsinerna tar över? Jag kräver svar nu! Sveriges forskare vänta er attt bli bombade på era telefoner av världens meloner!

Melonspionage

Ronja föreslog att hon skulle få jobba som våran melonspion. Först var jag tveksam. Jag tänkte länge. Sedan klickade jag på länken hon postat som referens och bevis till sina melonletarskills. Jag blev häpen och mäkta imponerad. Melonerna skuttar av lycka. RONJA DU ÄR ANSTÄLLD. Bered er på fem gånger så mycket melonglädje som innan. Vi välkomnar också melonett tillbaka till svenska meloner.

Melonvärlden lever,

Meloner lyssna! Även om ni är fula, okända, avundsjuka, feta, anorektiker, emo, fjortis så älskar jag er allihopa! Så länge ni besöker bloggen vill säga. Ni får gärna vara avundsjuka allihopa förresten för ingen kan vara så meloniga som jag och min melonpolare så fortsätta klicka hit!

SEXYMELON IS BACK!

Mina meloner är fasta och fina! Nu väntas pizza för att skapa en ännu mer vacker rund form. Snyggmelontvå tackar italien för en underbar tid (mina meloner tackar särskilt mycket)

Bittert

Tror ni att jag dissar er lika hårt som ni dissar mig? Ja då tror ni rätt. Jag väntar på snyggmelonetts hemkomst. Hon får ta och styra upp det här. Vad är det för sätt egentligen att dra iväg utan mig när hennes meloner behöver sol? Det förstår jag att melonerna har sin lag, men det har faktiskt mina också. Nästa gång är det min tur. Bittra meloner är det idag.

Besvikelse

Melonerna ruttnar. Av besvikelse. Snyggmelonfem hinner bara lämna internetets kraftfält en dag och så faller allt samman? Varför gör ni såhär mot mig egentligen? Jag tänker gå på att ni inte är så meloniga på valborg helt enkelt eftersom det inte är melondag än. Jag tänker gå på dålig timing. Ja minsann. Gör inte såhär mot mig igen, okej? Annars får ni en melon i nyllet.

Melonigt kletiga kyssar-

RSS 2.0